Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Profilaxie

Durerea este un motiv major pentru care adulții evită medicul dentist. Dar foarte mulți nu își dau seama că, la fel ca alte industrii, stomatologia a evoluat enorm, având în centrul preocupărilor confortul pacientului pe durata tratamentelor și siguranța sa.

 

Stomatologia preventivă este modalitatea modernă de a te ajuta să îți menții sănătatea orală. Te ajută să păstrezi integritatea dinților tăi și conduce spre o mai mică necesitate de tratamente stomatologice.

 

Cele două cauze principale ale pierderii dinților sunt cariile și bolile gingivale. Cu cât previi sau faci față mai bine acestor două probleme, cu atât vei avea mai multe șanse să îți păstrezi dinții vitali și funcționali mai mult timp.

 

Atunci când echipa medicală și pacientul lucrează împreună, acest lucru poate ajuta la minimizarea  necesității tratamentului invaziv reprezentat de obturații, tratamente endodontice, extracții, etc.

profilaxie bucuresti, detartraj bucuresti, periaj profesional bucuresti, airflow bucuresti

Oricine poate beneficia de stomatologie preventivă?

Da. Stomatologia preventivă va aduce beneficii oricui are dinți naturali, dar și persoanele complet edentate pot beneficia, de asemenea, deoarece afecțiuni precum cancerul oral pot fi observate în timpul vizitelor regulate la stomatolog și apoi tratate.

 

Prevenția orală este excelentă pentru copii și tineri, dar nu este niciodată prea târziu pentru a începe să previi.

 

Atunci când ai deja probleme de sănătate orală, echipa clinicii noastre îți va trata toate afecțiunile actuale și apoi va elabora un plan personalizat de întreținere, care să te ajute să menții sănătatea orală proaspăt obținută.

profilaxie bucuresti, detartraj bucuresti, periaj profesional bucuresti, airflow bucuresti

Profilaxia orală în cadrul consultului stomatologic regulat

Medicul stomatolog îți va verifica mai întâi dinții și gingiile și îți va explica de ce tratamente ai nevoie, despre durata și costurile implicate. Acesta se va asigura și că lucrările tale dentare, precum coroane, punți dentare și obturații, sunt în stare bună.

 

Scopul principal este de a te ajuta să obții sănătatea orală. Într-o gură sănătoasă este puțin probabil ca boala parodontală sau cariile să continue să fie o problemă.

 

Apoi medicul va îndepărta cu atenție toată placa și tartrul de pe dinți, prin tehnici moderne de periaj. În cadrul procedurilor de profilaxie orală, pacienții noștri beneficiază de tehnologia detartrajului ultrasonic si Airflow.

De asemenea, ți se vor indica tehnicile corecte de igienizare orală și detalii despre utilizarea periilor interdentare sau a aței dentare, pentru a îndepărta zilnic, la timp, placa bacteriană care se formează constant pe dinți.

 

Acest lucru este foarte important, căci tartrul începe, întotdeauna, ca placă dentară.

Placa bacteriană se formează constant, zilnic, iar atunci când mănânci sau bei ceva zaharat, bacteriile din placă transformă zahărul în acid, ceea ce poate determina carierea dinților.

 

Dacă nu este îndepărtată în mod regulat și temeinic, placa poate provoca, de asemenea, inflamații ale gingiilor. Ți se va spune ce produse de îngrijire orală este cel mai bine să utilizezi.

 

Medicul îți va vorbi și despre obiceiuri alimentare și despre dependențe nocive, cum ar fi fumatul și consumul regulat excesiv de alcool.

Beneficiile igienizării dentare profesionale regulate

Curățarea profesională a dinților are un impact consistent asupra sănătății orale și generale. Periajul zilnic la domiciliu și folosirea aței dentare curăță placa de la suprafață, dar ședințele de igienizare profesională efectuate de medicul dentist curăță tartrul, care nu poate fi îndepărtat prin periaj normal.

 

Beneficiile procedurilor de igienizare profesională sunt:

  • Dinți mai albi, strălucitori, foarte netezi și curați;
  • Prevenirea bolilor gingivale care pot duce la pierderea timpurie a dinților, reducerea riscului de potențială resorbție osoasă, boli cardiovasculare, cancer oral;
  • Prevenirea sau remedierea halenei (respirație urât mirositoare persistentă).

profilaxie bucuresti, detartraj bucuresti, periaj profesional bucuresti, airflow bucuresti

Proceduri de igienizare dentară

Îndepărtarea plăcii și a tartrului dentar

În acest scop se recomandă detartrajul dentar.

 

De obicei, placa și tartrul apar lângă linia gingiei și între dinți. Detartrajul este o procedură perfectă și nedureroasă.

 

Pe măsură ce placa se acumulează, aceasta creează un spațiu între dinte și țesutul gingival care înconjoară acel dinte.

 

Acest lucru poate dăuna osului dintelui. Detartrajul merge sub linia gingiei pentru a îndepărta placa și tartrul, dar acționează și pe restul suprafeței dintelui.

Detartrajul netezește smalțul dentar și ajută la reatașarea gingiei pe dinte.

 

Pentru maxim de confort și maxim de eficiență, pe durata procedurii de detratraj, clinica stomatologică Dentag Internațional utilizează detartrajul cu ultrasunete.

 

Vibrațiile cu ultrasunete sunt atât de puternice încât determină ca placa să se rupă și să se desprindă.

 

Chiar și tartrul întărit se dislocă. La final, un jet puternic de apă spală resturile de pe dinți.

 

Folosind doar vibrațiile, pacienții beneficiază de o curățare nedureroasă, mult mai eficientă decât detartrajul manual.

Tratamentele profilaxiei

 

  • Periajul profesional

O perie electrică de mare putere este utilizată după terminarea procesului de îndepărtare a tartrului. Acest dispozitiv ajută la eliminarea acelor rămășițe încăpățânate care nu au putut fi îndepărtate de jetul de apă. Acesta este un pas foarte eficient pentru procesul de igienizare profesională dentară.

 

  • Airflow

AirFlow este un sistem profesional de îndepărtare a petelor dentare persistente, care sunt dificil de îndepărtat prin metode normale de albire a dinților.

 

Folosind o pulbere specială de Eritritol, aer și un jet de apă ușor, AirFlow îndepărtează delicat și nedureros petele de suprafață cauzate de tutun, alimente și băuturi. Vei vedea și vei simți imediat diferența.

 

Dispozitivul pulverizează cu presiune particule fine de apă și pulbere pe suprafața dinților. Apa este preîncălzită, pentru a reduce riscul de disconfort.

 

  • Fluorizare

Această procedură este utilizată în mod normal după igienizarea dentară profesională, ca metodă de profilaxie.

Aplicarea de fluor vă servește ca protecție pentru dinți. Ajută la prevenirea atacurilor bacteriilor asupra  smalțului și ține cariile la distanță pentru mai multe luni.

Consultul stomatologic regulat însoțit de igienizarea profesională a dinților este în mod normal recomandat de două ori pe an. În funcție de ceea ce observă medicul dentist la examinare, alte investigații ar putea fi recomandate.

 

Pentru copii, de exemplu, poate fi recomandată sigilarea dentară pentru a preveni apariția cariilor la o vârstă fragedă.

 

Acordarea importanței cuvenite profilaxiei orale este un pas major în evoluția conștientizării faptului că prevenția afecțiunilor dentare conduce la o bună sănătate fizică și emoțională, la un aspect frumos al zâmbetului, la evitarea durerilor dentare, reducerea costurilor și a timpului alocat tratamentelor stomatologice.

profilaxie bucuresti, detartraj bucuresti, periaj profesional bucuresti, airflow bucuresti

Te așteptăm la Denta G International pentru o consultație!

Meriți să zâmbești cu încredere!

Programează-te