Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Implantologie

Implanturile dentare sunt folosite pentru a înlocui dinții pierduți. Utilizate pentru prima dată la mijlocul anilor 1960, au devenit din ce în ce mai populare ca alternativă la lucrările de punți dentare. Implanturile dentare pot fi folosite pentru susținerea coroanelor care înlocuiesc un singur dinte pierdut, ca stâlpi pentru punți care refac mai mulți dinți pierduți și chiar ca proteze, pentru pacienții care și-au pierdut toți dinții.

 

Implanturile sunt în general fabricate din titan, un metal cunoscut ca fiind compatibil cu țesuturile corpului și capabil să se lege cu osul adiacent, în timpul vindecării.

implant dentar bucuresti, implantologie bucuresti, denta g international bucuresti

În ultimii ani, implanturile din zirconiu - care sunt mai degrabă albe decât metalice și care au calități similare de legare a osului cu titanul - au devenit și ele  populare și s-au dovedit a fi la fel de eficiente ca și cele din titan.

 

Acum există o mulțime de dovezi provenite din studii și din experiența clinică, care arată că implanturile dentare sunt o modalitate sigură și convenabilă de a înlocui dinții pierduți, cu rezultate cu aspect natural.

 

Dar implanturile trebuie îngrijite ca și cum ar fi dinți naturali. Bolile perimplantare - care implică inflamația gingiilor și leziuni ale oaselor și țesuturilor din jurul implanturilor - pot provoca probleme grave și pot duce la pierderea implanturilor.

 

Deci, o igienă orală bună și controale stomatologie periodice sunt esențiale.

implant dentar bucuresti, implantologie bucuresti, denta g international bucuresti

Elementele unui implant

Un implant dentar este în esență un șurub sau cilindru din titan / zirconiu, cu lungimea cuprinsă între 4 mm și 16 mm, care este introdus în maxilar și acționează ca o rădăcină artificială ce susține o coroană artificială, cele 2 elemente împreună înlocuind un dinte lipsă.

 

Un accesoriu special, numit bont protetic, este montat în partea superioară a implantului și facilitează conexiunea implantului cu  coroana artificială, puntea sau proteza dentară fixată pe implanturi.

 

Odată ce un implant a fost plasat în maxilar, acest țesut trebuie să se vindece înainte să poată fi montată coroana dentară. În timpul acestei vindecări - care poate dura între două și șase luni - suprafața implantului fuzionează cu osul înconjurător, un proces cunoscut sub numele de osteointegrare.

Odată ce acest proces este finalizat, implantul este suficient de stabil pentru a susține unul sau mai mulți dinți artificiali.

 

Există, de asemenea, implanturi dintr-o singură piesă, în care bontul și implantul sunt integrate într-o singură piesă.

 

În anumite cazuri, în care condițiile sunt favorabile, implanturile pot fi inserate imediat după extracție. Acest tip de tratament se numește plasarea imediată a implantului și are aceleași rate de succes ca plasarea întârziată a implantului.

 

Mai mult, atunci când implantul are o stabilitate primară excelentă, dentistul poate monta și o coroană temporară pe el, această tehnică purtând denumirea de implant cu încărcare imediată.

Etapele tratamentului de implantologie orală

 

  • 1. Examinare

După ce ai discutat despre opțiunile de tratament care ți se potrivesc, medicul stomatolog va realiza un examen stomatologic amănunțit și va efectua radiografii și/ sau o tomografie computerizată cu fascicul conic (CBCT) a cavității tale orale, pentru a evalua forma și starea țesutului osos și a localiza pozițiile structurilor importante - cum ar fi nervii și sinusurile - care pot fi periculos de aproape de locul proiectat pentru implantare.

 

Acest lucru permite medicului tău stomatolog să planifice exact modul în care vor fi plasate implanturile. Scanarea CBCT poate fi utilizată pentru a furniza imagini tridimensionale, ca să se stabilească dacă sunt necesare proceduri de reconstrucție osoasă pentru a optimiza structura osoasă înainte de inserarea implantului.

  • 2. Introducerea implanturilor

Chirurgia implantului poate fi efectuată în una sau două etape, în funcție de circumstanțele specifice. În ambele cazuri, intervenția chirurgicală implică efectuarea unei mici incizii în gingie pentru a expune osul și apoi utilizarea instrumentelor speciale pentru a pregăti locul de inserare a implantului.

 

    (a) Procedură într-o etapă: implantul este montat în osul pregătit, iar apoi un atașament numit bont de vindecare, este plasat deasupra acestuia. Acest bont de vindecare este îndepărtat odată ce vindecarea a fost finalizată (după două până la șase luni) și înlocuit cu un atașament permanent numit bont protetic. Coroana dentară artificială este cimentată sau înșurubată prin intermediul bontului protetic.

 

    (b) Procedură în două etape: un implant dentar este inserat, iar gingia este suturată peste el pentru perioada de vindecare.

 

Apoi, odată ce gingiile s-au vindecat (de obicei după patru până la șase săptămâni), se plasează bontul protetic, în vederea pregătirii pentru noua coroană.

implant dentar bucuresti, implantologie bucuresti, denta g international bucuresti

Poate fi necesară o intervenție chirurgicală în două etape dacă este necesar să se mărească cantitatea de os la locul implantului prin utilizarea unei grefe osoase sau a unei tehnici de regenerare a osului. Există diferite motive pentru care ar putea exista o lipsă de os la locul implantului, inclusiv dinții lipsă pe termen lung, uzura protezei și pierderea osoasă din cauza bolii parodontale, îmbătrânirea sau urmarea traumei. Când lipsesc dinții, gingia înconjurătoare și osul subiacent se micșorează în timp.

 

  • 3. Pregătirea dinților și amprentă

Când gingiile s-au vindecat complet (după aproximativ patru până la șase săptămâni), medicul dentist va lua o nouă amprentă a cavității tale orale. Aceasta amprentă va fi folosită pentru a face un model al dinților dvs. pe care tehnicianul dentar vă va construi coroana sau puntea, având grijă să obțină un finisaj natural care să se potrivească cu restul dinților.

  • 4. Montarea coroanelor sau punților dentare

Când noile tale coroane și punți au fost pregătite, medicul stomatolog le va cimenta sau înșuruba pe bonturi peste implanturile dentare, va verifica dacă se potrivesc și arată bine și verifică dacă dinții superiori și inferiori lucrează împreună confortabil în timpul masticației.

 

  • 5. Adiția osoasă și regenerarea osoasă

În unele cazuri, grefele osoase sau regenerarea osoasă sunt necesare pentru a pregăti osul maxilarului spre a putea susține implantul.

 

Adiția osoasă este realizată pentru a crește lățimea și înălțimea maxilarului la locul implantului.

implant dentar bucuresti, implantologie bucuresti, denta g international bucuresti

După procedură, va trebui să aștepți cel puțin trei luni înainte ca implanturile să fie inserate, astfel încât să poată avea loc vindecarea.

 

Timpul exact de așteptare va depinde de cât de mult os a fost necesar pentru adiție.

 

Regenerarea osoasă ghidată este o tehnică specială care ajută la oferirea unui avantaj celulelor osoase, față de alte tipuri de celule, pentru a se înmulți și a umple o zonă în care a avut loc resorbția osoasă.

Implanturi dentare moderne la Denta G International

Clinica stomatologică Denta G International îți stă la dispoziție cu tratamente de implantologie modernă, utilizând unele dintre cele mai calitative tipuri de implanturi, provenite de la producători de renume în domeniu.

  • Neobiotech;
  • Dentium;
  • Megagen;
  • MIS;
  • Alpha-bio;

implant dentar bucuresti, implantologie bucuresti, denta g international bucuresti

Te așteptăm la Denta G International pentru o consultație!

Meriți să zâmbești cu încredere!

Programează-te