Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Endodonție

Pacienții de astăzi au mai multe opțiuni ca niciodată de a-și trata dinții. Sunt deosebit de importante alegerile tale în privința sănătății orale.

 

Este important să îți cântărești bine alegerile și impactul lor asupra sănătății și stilului de viață în viitor. De ce nimic nu este la fel de bun ca dintele tău natural și pentru a primi sfaturi simple pentru a vă salva dinții!

 

Salvarea unui dinte natural prin tratament endodontic ar trebui să fie întotdeauna prima alegere pentru cele mai bune rezultate de sănătate orală și estetică a zâmbetului.

 

Există multe avantaje în salvarea dintelui natural:

  • masticație eficientă;
  • forță normală de masticație, astfel încât să poți mânca în continuare;
  • păstrează un aspect natural;
  • limitează nevoia de tratamente stomatologice mai costisitoare și continue.

tratament endodontic bucuresti, endodontie bucuresti, tratament de canal bucuresti, denta g internat

Sfaturi pentru salvarea dinților

Dacă ți se oferă o alegere între tratamentul canalului radicular sau extracția dintelui, alege întotdeauna tratamentul canalului radicular. Stomatologia nu a produs încă o proteză, o punte sau un implant care arată, simte și funcționează, precum și un dinte natural.

 

Dacă medicul îți recomandă extracția dinților, întreabă-l totuși dacă tratamentul canalului radicular este o opțiune.

 

Dacă medicul dentist spune că o procedură endodontică nu este o opțiune, întreabă de ce și solicită trimiterea la un endodont. Medicii specialiși în endodonție sunt dentiști specializați în salvarea dinților și au cel puțin doi ani de pregătire avansată în procedurile canalului radicular.

 

Ei sunt experți în diagnosticarea și ameliorarea durerii dentare și folosesc echipamente avansate pentru a trata pacienții rapid și confortabil. Medicul dentist probabil are deja parteneriate cu endodonții din zona ta.

tratament endodontic bucuresti, endodontie bucuresti, tratament de canal bucuresti, denta g internat

Ce trebuie evitat

Nu alege niciodată extracția considerând-o varianta mai ieftină!

 

Atunci când se extrage un dinte natural, acesta trebuie înlocuit cu un dinte artificial pentru a preveni schimbarea altor dinți și pentru a preveni viitoarele posibile probleme dentare.

 

Costul unei proteze, al unei punți dentare sau al unor implanturi, plus extracția, este adesea mai mare decât costul unei proceduri endodontice care ar economisi dintele pentru anii următori.

 

Majoritatea planurilor de asigurare dentară acoperă tratamentul endodontic.

Nu alege niciodată extracția, din teama că tratamentul canalului va fi dureros!

Tehnicile moderne și anestezia eficientă fac ca tratamentul canalului radicular să fie practic nedureros. De fapt, disconfortul după procedură este, în general, mai mare la extracția dinților.

 

Pacienții care au experimentat tratamentul canalului radicular sunt de șase ori mai predispuși să-l descrie drept „nedureros” decât pacienții care nu au avut fot tratați astfel.

 

Nu alege niciodată extracția pentru că ăți închipui că va fi mai rapidă! Tratamentele endodontice necesită în general una până la două vizite, care durează mai puțin de o oră fiecare.

 

O extracție necesită o singură vizită, dar proteza, puntea sau implantul vor necesita mai multe vizite suplimentare la medicul dentist.

Despre dinte

Dintele este format din două părți principale: coroana, care este partea dintelui vizibilă deasupra gingiei și rădăcina sau rădăcinile, care este partea nevăzută a dintelui, aflată sub gingie și care este înconjurată de țesut osos.

 

În interiorul fiecărei rădăcini se află un canal care parcurge lungimea dintelui. Acest canal este canalul radicular și conține pulpa (nervii, vasele de sânge și țesutul moale), care este adesea denumit „nervul” dintelui. Pulpa poate fi afectată ireversibil de bacteriile asociate cu dezintegrarea, restaurări foarte profunde, fracturi, traume sau boli parodontale.

 

Pentru a salva un dinte afectat de infecția pulpei dentare, este necesar să se îndepărteze țesutul pulpar bolnav. Această procedură este cunoscută sub numele de terapie endodontică. Deoarece terapia endodontică are ca scop doar îndepărtarea pulpei din canalul radicular, rădăcina va continua să funcționeze normal, deoarece țesuturile de susținere rămân intacte.

 

Este recomandabil să îndepărtați pulpa rănită, deoarece aceasta poate deveni infectată sau poate acționa ca un iritant pentru țesuturile din jurul dintelui.

tratament endodontic bucuresti, endodontie bucuresti, tratament de canal bucuresti, denta g

Ce este un tratament de canal?

Un tratament de canal radicular este una dintre cele mai frecvente proceduri dentare efectuate. Acest tratament simplu îți poate salva dinții naturali și poate preveni necesitatea implanturilor dentare sau a punților dentare.

 

Simptomele infecției pulpare pot fi identificate ca leziuni vizibile sau umflături ale dinților, sensibilitate la temperatură sau durere în dinte și gingii.

 

Dacă ai oricare dintre aceste simptome, medicul dentist îți va recomanda, cel mai probabil, un tratament non-chirurgical pentru a elimina pulpa bolnavă. Pulpa afectată este îndepărtată și sistemul de canale radiculare este curățat și sigilat temeinic.

 

Această terapie implică de obicei anestezie locală și poate să fie finalizată în una sau mai multe vizite, în funcție de tratamentul necesar.

Tratamentul de canal poate fi efectuat pe toți dinții. Personalul stomatologic examinează ta starea clinică și îți analizează cu raze X dinții, apoi administrează, dacă totul e în regulă, un anestezic local.

 

După ce zona este amorțită, medicul plasează o mică folie de protecție numită „digă” peste zona de interes, pentru a izola dintele și a-l menține curat și lipsit de salivă în timpul procedurii de stomatologie.

 

Medicul endodont face apoi o mică deschidere în coroană. Instrumente foarte mici sunt folosite pentru a curăța camera pulpară și canalele radiculare și pentru a modela spațiul pentru umplere.

 

După ce spațiul radicular este curățat și lărgit, medicul umple canalele radiculare cu un material biocompatibil. În majoritatea cazurilor, o obturație temporară este realizată pentru a închide canalul. Obturația temporară va fi îndepărtată de către medicul dentist înainte de restaurarea dintelui.

Te așteptăm la Denta G International pentru o consultație!

Meriți să zâmbești cu încredere!

Programează-te