Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Parodontologie

Atunci când ne concentrăm asupra sănătății noastre orale, este ușor să uităm ce rol important joacă gingiile noastre.

 

Cu toate acestea, dacă ai suferit de parodontoză avansată, ai conștientizat, poate pentru prima dată, cât de importantă este sănătatea gingiilor.

 

Știm că este o situație foarte îngrijorătoare în care să te regăsești, mai ales dacă ai pierdut deja unul sau mai mulți dinți din cauza bolii parodontale. Probabil că ești îngrijorat de pierderea mai multor dinți și este posibil să nu știi care trebuie să fie următorul tău pas sau la ce să te aștepți de la tratamentul tău.

 

Din fericire, există speranță. Cu un tratament prompt, poți preveni daune suplimentare și poți restaura estetica zâmbetului tău. Pe măsură ce începi să iei măsuri pentru a-ți revendica atât sănătatea gingiei, cât și zâmbetul, îți vei recăpăta încrederea în tine.

parodontoza bucuresti, parodontologie bucuresti, stomatolog bucuresti, dentist bucuresti

Ce este parodontoza

Boala parodontală este cauzată de o inflamație a țesutului de susținere a dintelui. Motivul constă în proliferarea excesivă a bacteriilor pe suprafața dinților și în buzunarele gingivale, bacterii care secretă acizi ce atacă dinții și gingiile, provocând în primă etapă,  inflamarea gingiilor, numită gingivită.

 

Pe măsură ce boala progresează, se formează buzunare gingivale, iar bacteriile se înmulțesc și provoacă agravarea afecțiunii și simptomelor. Dacă această inflamație ajunge la țesutul osos și țesutul conjunctiv al parodonțiului, înseamnă că afecțiunea a ajuns în stadiul de parodontoză și ar trebui tratată imediat pentru a preveni retragerea parodonțiului, deoarece este acum în joc pierderea dinților.

 

Fumătorii, pacienții cu diabet zaharat și pacienții cu igienă orală deficitară prezintă un risc special de a fi afectați de parodontoză. În prezent, știința a demonstrat că există o legătură între parodontoză și anumite boli sistematice (diabet și boli cardiovasculare), precum și accidentele vasculare cerebrale și demență. Prin urmare, tratarea parodontozei nu trebuie subestimată, amânată sau neglijată.

parodontoza bucuresti, parodontologie bucuresti, stomatolog bucuresti, dentist bucuresti

Tratamentul parodontozei - procedură și durată

Scopul principal al tratamentului parodontal este să trateze inflamația și să îndepărteze bacteriile care o provoacă în mod eficient și pe termen lung, pentru a reda sănătatea gingiilor.

 

În primul pas, medicul stomatolog efectuează o examinare atentă a cavității bucale.

 

Următorii pași de tratament sunt planificați în funcție de stadiul inflamației parodonțiului. Igienizarea profesională atentă a dinților și a gingiilor este o parte importantă a tratamentului parodontozei.

Placa dentară este îndepărtată temeinic, iar suprafețele dinților și buzunarele gingivale sunt curățate de aproape toate bacteriile, reducând astfel riscul de acumulări bacteriene noi.

 

În cazul parodontozei avansate, o curățare profundă nu mai este de obicei suficientă pentru a controla inflamația.

 

În acest caz, sunt necesare măsuri de tratament chirurgical parodontal pentru regenerarea țesutului conjunctiv și, dacă este necesar, pentru a promova reconstrucția osului maxilarului.

 

Durata tratamentului depinde practic de stadiul parodontozei, dar o sesiune de tratament durează de obicei între 60 - 120 de minute.

Consecințele parodontozei - tratamentul retracției gingivale

Atunci când un pacient suferă de retracție gingivală, gingiile se retrag treptat, expunând coroana și rădăcina dintelui după un anumit timp. Acest simptom este foarte adesea declanșat de parodontoza persistentă. Se formează goluri și spații deschise, ceea ce face ca bacteriile să se acumuleze mai ușor.

 

Pentru a evita deteriorarea severă și în cele din urmă pierderea dinților, recomandăm tratarea retracției gingivale, fără întârziere.

 

Detratrajul dentar este primul pas în tratarea retracției gingivale.

 

Gingivectomia și gingivoplastia oferă o metodă modernă de corectare estetică a gingiei, care duc la reatașarea gingiei înapoi în poziția corectă.

parodontoza bucuresti, parodontologie bucuresti, stomatolog bucuresti, dentist bucuresti

Recunoașterea inflamației gingiilor - simptome

Simptomele tipice ale bolii parodontale sunt de obicei sângerarea gingiilor, gingiile inflamate și respirația urât mirositoare, gingiile retractabile vizibile și sensibilitatea la rece și cald.

 

Dacă observi oricare dintre aceste semne, te rugăm să programezi o consultație în cadrul clinicii noastre din București, B-dul Carol I, nr.37, astfel încât să putem conține inflamația în stadiile incipiente.

 

Pacienții cu diabet în special sunt expuși riscului și ar trebui să acționeze rapid pentru ca procesele inflamatorii să fie tratate la timp.

 

parodontologie bucuresti, parodontoza bucuresti, stomatolog bucuresti, dentist bucuresti

Prevenirea parodontozei

Cel mai important lucru pentru prevenirea pe termen lung a parodontozei este igiena orală sănătoasă. De două ori pe an, profilaxia orală profesională ar trebui să completeze îngrijirea dentară zilnică la domiciliu, pentru a elimina în mod eficient placa, tartrul și decolorarea.

 

În cadrul consultului stomatologic regulat, pacienții clinicii Dentag Internațional sunt întotdeauna examinați pentru parodontoză, deoarece aceasta este o boală infecțioasă periculoasă.

 

Succesul terapiei poate fi asociat cu un risc dacă, de exemplu, partenerul de cuplu nu recurge și el la consult stomatologic, pentru detectarea din timp a parodontozei, acesta putându-și reinfecta partenerul abia tratat.

Boala parodontală poate părea relativ nesemnificativă la început - de fapt, dacă nu vizitezi medicul dentist în mod regulat, s-ar putea să nu observi primele simptome până când afectarea țesuturilor devine deja severă.

 

Cu toate acestea, atunci când boala parodontală este lăsată netratată, aceasta se agravează și poate duce în cele din urmă la probleme majore de sănătate.

 

Echipa medicală a clinicii stomatologice Denta G Internațional pune la dispoziția pacienților săi, în cadrul consulturilor regulate, procedee eficiente de profilaxie orală, pentru prevenția, depistarea și tratamentul bolii parodontale încă din stadiu incipient.

Te așteptăm la Denta G International pentru o consultație!

Meriți să zâmbești cu încredere!

Programează-te